Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh 10 Bright năm 2023 – 2024

Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 10 Bright năm 2023 – 2024 mang đến đề kiểm tra học kì 2 có đáp án giải chi tiết kèm theo file nghe.

Đề thi tiếng Anh 10 Bright cuối kì 2 được xây dựng với cấu trúc đề rất đa dạng, bám sát nội dung chương trình học trong sách giáo khoa lớp 10. Thông qua đề kiểm tra cuối kì 2 tiếng Anh 10 Bright sẽ giúp các em rèn luyện những kĩ năng cần thiết và bổ sung những kiến thức chưa nắm vững để chuẩn bị kiến thức thật tốt.

Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 10 Bright năm 2023 – 2024

    Đề thi học kì 2 tiếng Anh 10 Bright

    Note: Each correct answer earns 0.2 points.

    I. PRONUNCIATION (0.8 points)

    A. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

    1. A. seafood B.clean-up C. release D. research

    2. A. exotic B. extreme C. extinct D. explore

    B. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the main stress in each of the following questions.

    3. A. digital B.energy C.impressive D. concentrate

    4. A.insect B. install C. issue D. sunbathe

    II. USE OF ENGLISH (3.8 points)

    Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

    5. We had ______ breakfast in a lovely restaurant near ______ Seine, a famous river in northern France.

    A. no article / the
    B. the / the
    C. the / no article
    D. no article / no article

    6. Of the three holidays, I think this tour to Ha Long Bay is ______.

    A. as interesting
    B. more interesting
    C. the best interesting
    D. the most interesting

    7. He’s stopped ______ plastic bottles since he found out it causes serious damage to the environment.

    A. to buy
    B. buying
    C. to have bought
    D. having bought

    8. The educational app ______ yesterday was interesting and free of charge.

    A. which I downloaded it
    B. that I downloaded
    C. I downloaded it
    D. of which I downloaded

    9. Mr. Brown likes ______ because everything, including accommodation, travel and food, is arranged for him.

    A. guided tours
    B. safari holidays
    C. sightseeing tours
    D. package holidays

    10. Noah is considering joining a wildlife group because he wants to help ______ endangered species.

    A. preserve
    B. conserve
    C. reserve
    D. observe

    11. You can always upload files and documents onto the cloud as a way to ______ important data.

    A. back up
    B. keep on
    C. put up
    D. get on

    12. This popular website allows users to ______ films on the Internet.

    A. log in
    B. download
    C. install
    D. stream

    13. ______, which is a learning environment on the Internet, has several advantages over traditional schooling.

    A. Online library
    B. AR app
    C. Virtual education
    D. Online streaming

    14. Tourists should be careful not to damage natural and cultural ______ when they visit these sites.

    A. customs
    B. heritage
    C. inheritance
    D. property

    Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

    15. If we don’t deal with the issue of illegal hunting quickly, more animals will become extinct.

    A. decrease
    B. suffer
    C. die out
    D. be threatened

    16. AR apps make lessons more interesting, and therefore help learners concentrateand study more effectively.

    A. focus
    B. keep on
    C. revise
    D. inspire

    Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

    17. Burning fossil fuels is harmful to the environment because it releases greenhouse gases.

    A. exotic
    B. effective
    C. impressive
    D. beneficial

    18. Using technology in education helps capture students’ attention and increase their motivation for learning.

    A. attract
    B. distract
    C. delay
    D. interact

    Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

    19. I still remembertak ing to Cuc Phuong National Park by my father when I was seven years old.

    20. Olivia feels that she can’t keep on with her classmates in English, so she’s using a language app for further practice.

    Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

    21. Student A: To reduce plastic pollution, we should bring our own water bottles instead of buying them.

    Student B: ______

    A. You needn’t have told me.
    B. I’m not sure I understand you.
    C. I couldn’t agree more.
    D. Your idea was ridiculous.

    22. Student A: If you want to improve your English, why don’t you watch videos of native speakers teaching English?

    Student B: ______

    A. You will make progress.
    B. Thank you very much for being my friend.
    C. You can’t be serious.
    D. That sounds like a good idea.

    23. Student A: Distance learning is convenient because we can learn anywhere and anytime.

    Student B: ______

    A. You are wrong because online learning is not effective.
    B. I see your point, but we need to have a good Internet connection.
    C. I don’t like distance learning.
    D. Distance learning will be more and more popular.

    III. WORD FORMATION (0.4 points)

    Write the correct forms or compounds of the words in brackets.

    24. More people are interested in ___ecotourism / eco-tourism__ because they can both explore nature and help protect endangered animals. (TOUR)

    25. An interesting way to learn English is watching YouTube videos as many of them are not only ____entertaining ____ but also informative. (ENTERTAIN)

    IV. READING (3.0 points)

    A. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30.

    The 21st century has become another important century for inventions and discoveries. We are only in the 2nd decade of this century, but we (26) __________ many technological breakthroughs which have drastically changed our way of living. Bluetooth technology, broadband internet, artificial heart, genetic engineering, virtual reality, 3D printing are some to name a few. These inventions are changing our lives every day. Technology makes our lives safer, more comfortable and provides solutions (27) __________ environmental issues as well. Entertainment is more immersive and communication has become easier than ever before. (28) __________ some of these developments are in the early stage of innovation, they have a more sophisticated and promising future. 3D printing is a particular example. At the moment, 3D printing is being used in the production of everything from lower-cost car parts to bridges, jewellery, clothes and even stem cells. Modern physicians believe that with 3D printing, (29) __________ tailored organs and tissues will soon be created for those in need of organ donations. While it’s difficult to imagine what will come next, one thing is sure: technology will continue to thrill and captivate us, as well as have a far-reaching (30) __________ on almost every aspect of our lives.

    26. A. have been witnessed B. have witnessed C. are being witnessed D. witnessed

    27. A. for B. about C. in D. with

    28. A. However B. Because C. Despite D. Even though

    29. A. genetic B. genes C. genetically D. genetics

    30. A. impact B. benefit C. advantage D. solution

    …………..

    Đáp án đề thi học kì 2 tiếng Anh 10

    1D 2A 3C 4B 5C 6D 7B 8B 9D 10B
    11A 12D 13C 14B 15C 16A 17D 18B 19B 20B
    21C 22D 23B 24_ecotourism / eco-tourism 25entertaining 26B 27A 28D 29C 30A

    ………

    Xem chi tiết đáp án và đề thi trong file tải về

    Trả lời

    Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *