Bài tập tiếng Anh 7 Unit 7 Traffic

Bài tập tiếng Anh 7 Unit 7 Traffic

Bài tập Unit 7 lớp 7 Global success là tài liệu vô cùng hữu ích, giúp học sinh lớp 7 củng cố bài tập sau các bài học trên lớp bài Traffic.

Bạn đang đọc: Bài tập tiếng Anh 7 Unit 7 Traffic

Bài tập Tiếng Anh 7 Global Success Unit 7 Traffic giúp học sinh mở rộng vốn từ vựng, cải thiện ngữ pháp và rèn kỹ năng ngôn ngữ. Qua đó giúp học sinh sử dụng tiếng Anh một cách tự tin kỹ năng đọc hiểu, nghe hiểu, viết và nói. Bài tập bổ trợ tiếng Anh 7 Unit 7 không chỉ giúp học sinh tiếp cận với nhiều mẫu câu, ngữ cảnh và văn bản mới mà còn giúp cải thiện khả năng sáng tạo, logic, và sự tự tin trong việc sử dụng tiếng Anh. Ngoài ra các bạn xem thêm File nghe tiếng Anh 7 Global success.

Bài tập Tiếng Anh 7 Global Success Unit 7 (Có đáp án)

    I. Bài tập tiếng Anh lớp 7 Unit 7

    1. PHONETICS

    I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group.

    1. A. pain B. said C. afraid D. straight

    2. A. ceiling B. neighbor C. vein D. freight

    3. A. except B. there C. then D. hey

    4. A. make B. playground C. station D. many

    5. A. ready B. break C. ahead D. dead

    6. A. rest B. help C. garden D. identify

    7. A. traffic B. pavement C. plane D. station

    8. A. sign B. mistake C. triangle D. drive

    9. A. nearest B. head C. bread D. health

    10. A. railway B. mail C. sail D. captain

    11, A. came B. lake C. station D. start

    12. A. ancient B. radio C. village D. nature

    13. A. break B. head C. bread D. heavy

    14. A. wait B. said C. maid D. sail

    15. A. train B. wait C. said D. paid

    16. A. sailing B. railway C. brainstorm D. captain

    17. A. safety B. chat C. taste D. waste

    18. A. centre B. let C. belt D. security

    19. A. safety B. traffic C. station D. plane

    20. A. diverse B. drive C. invention D. crime

    21. A. nature B. poverty C. question D. future

    22. A. convenient B. social C. ocean D. special

    23. A. designs B. sails C. pedals D. pollutes

    24. A. measure B. breakfast C. appear D. spread

    II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

    1. A. contain B. achieve C. improve D. enter

    2. A. suggest B. rely C. compare D. empty

    3. A. expand B. exit C. exam D. exhaust

    4. A. accident B. dangerous C. argument D. however

    5. A. unfriendly B. century C. gallery D. quality

    6. A. dangerous B. plentiful C. another D. limited

    7. A. easily B. consumption C. energy D. negative

    8. A. different B. expensive C. abundant D. convenient

    9. A. petroleum B. advantage C. enormous D. tendency

    10. A. attention B. holiday C. pollution D. effective

    11. A. argument B. employment C. recognize D. decade

    12. A. mature B. severe C. require D. figure

    13. A. comestic B. photography C. economic D. experience

    14. A. faithfully B. sincerely C. completely D. extremely

    15. A. salary B. essential C. industry D. interview

    2. MULTIPLE CHOICE

    Choose the best answer to complete each of the following sentences.

    1. Drivers have to__________ their seatbelt whenever they drive.

    A. put
    B. tie
    C. fasten
    D. put on

    2. We should wait for the traffic lights__________ before we cross the street.

    A. turn green
    B. to turn green
    C. turn yellow
    D. to turn yellow

    3. All of us have to obey__________ strictly.

    A. traffic rules
    B. traffic
    C. traffic jam
    D. regular

    4. Cyclists and motorists have to wear a__________ when they ride a motorbike.

    A. hard hat
    B. cap
    C. mask
    D. helmet

    5. He forgot to give a__________ before he turned left and got a ticket.

    A. signal
    B. sign
    C. light
    D. hand

    6. __________does it take you to get to Ho Chi Minh City by plane? – About 2 hours.

    A. How far
    B. How much
    C. How long
    D. How many

    7. There__________ a bus station in the city centre, but it has been moved to the suburbs.

    A. used to be
    B. used to have
    C. use to have
    D. were

    8. I__________ marbles when I was young, but now I didn’t.

    A. play
    B. used to play
    C. have played
    D. didn’t use to play

    9. “__________ is it from your house to the nearest bus stop?” – “About 50 meters’

    A. How far
    B. How long
    C. How often
    D. How much

    10. We should__________ the street at the zebra crossing.

    A. walk
    B. walk on
    C. walk through
    D. walk across

    11. John used to go to school __________.

    A. with bicycle
    B. by foot
    C. in car
    D. by bus

    12. Public __________ in my town is good and cheap.

    A. transport
    B. tour
    C. journey
    D. travel

    13. _______ is not very far from here to the city center.

    A. That
    B. This
    C. It
    D. There

    14. When there is a traffic jam, it__________ me a very long time to go home.

    A. costs
    B. takes
    C. lasts
    D. spends

    15. Mai’s dad usually drives her to school__________ her school is very far from her house.

    A. but
    B. though
    C. because
    D. or

    16. Yesterday Hoa and Lan__________ round West Lake. It took them an hour.

    A. cycle
    B. cycles
    C. cycling
    D. cycled

    17. Minh used to__________ his homework late in the evening.

    A. does
    B. do
    C. doing
    D. did

    18. If people __________ the rules, there are no more accidents.

    A. follow
    B. take care of
    C. obey
    D. remember

    19. You should__________ right and left when you go across the roads.

    A. see
    B. look
    C. be
    D. take

    20. Hurry up or we can’t__________ the last bus home.

    A. keep
    B. follow
    C. go
    D. catch

    21. There used to be fewer people and __________ on the roads.

    A. roofs
    B. helmets
    C. helicopters
    D. vehicles

    22. Do you know the __________ in the UK is to keep to the left?

    A. traffic light
    B. traffic rule
    C. traffic jam
    D. speed limit

    23. It is dangerous to ride a motorbike without a __________

    A. helmet
    B. triangle
    C. tricycle
    D. circle

    24. In Hanoi, during rush hour, some road users ride their motorbikes on the __________

    A. driving licence
    B. lane
    C. pavement
    D. seat belt

    25. Traffic is terrible during the __________ when everyone is in a hurry to get to work or come back home.

    A. traffic light
    B. road sign
    C. traffic rule
    D. rush hour

    26. The __________ for motorcycles is 40 km/h in towns and 60 km/h outside urban areas.

    A. speed limit
    B. driving licence
    C. traffic rule
    D. traffic light

    27. You must __________ the traffic rules in order to avoid accidents.

    A. park
    B. obey
    C. reverse
    D. warn

    28. It takes us more than three hours to drive across those __________ roads.

    A. wide
    B. safely
    C. right-handed
    D. bumpy

    29. You need a driving licence to __________

    A. drive a car
    B. ride a bike
    C. get on the bus
    D. get off the train

    30. The large supermarkets in Vietnam often let you __________ free.

    A. park
    B. obey
    C. warn
    D. find

    31. Some vehicles beep when they __________ to warn those behind.

    A. ride
    B. reverse
    C. drive
    D. sail

    32. After school, children queue up and wait for the bus __________ on the pavement in front of the school.

    A. safe
    B. bumpy
    C. safety
    D. safely

    33. Because my school is close to my house, I go to school on __________.

    A. foot
    B. bike
    C.car
    D. bus

    34. I often go to work late because of __________.

    A. berry jam
    B. traffic jam
    C. jam pot
    D. cherry jam

    35. My father goes to work by driving a __________.

    A. horse
    B. bicycle
    C. motorbike
    D. car

    36. How __________ is it from here to the nearest supermarket? – It’s about 500 meters.

    A. far
    B. long
    C. difficult
    D. nice

    37. My English teacher, Mr. Nam, often drives his car __________ on the way to school.

    A. careful
    B. caring
    C. carefully
    D. careless

    38. It is about three kilometers from my house __________ the hospital.

    A. with
    B. on
    C. in
    D. to

    39. We must obey the traffic rules __________ our safety.

    A. to
    B. for
    C. on
    D. into

    40. __________ my way to school, there is a big supermarket.

    A. On
    B. During
    C. At
    D. In

    41. You should walk across the street __________ the zebra crossing.

    A. on
    B. at
    C. in
    D. from

    42. My house is not far from my school, so I usually go __________.

    A. on foot
    B. by foot
    C. by car
    D. by boat

    43. This morning, I was __________ in a traffic jam and got to school fifteen minutes late.

    A. catch
    B. block
    C. struck
    D. stuck

    44. Turn on the left turn __________ before you make the turn and slow down.

    A. sign
    B. direction
    C. signal
    D. crossing

    45. It is __________ to use a hand-held mobile phone while driving or riding.

    A. safe
    B. important
    C. illegal
    D. careful

    46. __________ does it take you to ride to school? – About 30 minutes.

    A. How long
    B. How far
    C. How often
    D. How much

    47. A __________ is a part of a road that only bicycles are allowed to use.

    A. cycle cross
    B. cycle lane
    C. cycle line
    D. cycle race

    48. You __________ cross the street when the light is red.

    A. should
    B. don’t have to
    C. can
    D. mustn’t

    49. People __________ produce as much rubbish as we do now.

    A. use to
    B. used to
    C. used to not
    D. didn’t use to

    50. Why didn’t you __________ the bus I told you? – Because I changed my route.

    A. catch
    B. get
    C. give
    D. go

    C. WORD FORMS

    Give the correct form of the word given to complete the sentence.

    1. Young children are expected to show _____________ to their parents. (obey)

    2. When cycling on the roads, remember: _____________ first. (safe)

    3. Children should avoid _____________ foods such as hamburger and chips. (health)

    4. Most road accidents happen because the motorists drive _____________. (care)

    5. It is unsafe and _____________ to pass another vehicle on the left. (legal)

    6. My _____________ was delayed for over two hours due to bad weather. (fly)

    7. Everyone should _____________ obey traffic rules for their own safety. (strict)

    8. The policeman _____________ the car to stop with a flashlight. (sign)

    9. Signs with red circles are mostly _____________ – that means you can’t do something. (prohibit)

    10. This _____________ sign indicates that traffic lights are ahead. (warn)

    11. It’s _____________ to drive in the rush hours on the roads. (danger)

    12. I’m not used to _______________ on the left. (drive)

    13. He was fined for his missing _______________. (park)

    14. We had a very _______________ evening in Lon don last month. (enjoy)

    15. I believe you because I know you are always _______________. (truth)

    16. Nam is very _______________in driving. (interest)

    17. He drives so _______________ that he is sure to have an accident. (care)

    18. John has a large _______________ of cars. (collect)

    19. That car company has 2000 _______________. (employ)

    20. Every week, there are two _______________ from Noi Bai to Cam Ranh airport. (fly)

    …………..

    II. Đáp án bài tập tiếng Anh 7 Unit 6

    1. PHONETICS

    I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group

    1. B

    7. A

    13. A

    19. B

    25. D

    2. A

    8. B

    14. B

    20. C

    26. D

    3. D

    9. A

    15. C

    21. B

    27. C

    4. D

    10. D

    16. D

    22. A

    28. A

    5. B

    11. D

    17. B

    23. D

    29. B

    6. C

    12. C

    18. D

    24. C

    30. D

    II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

    1. D

    4. D

    7. B

    10. B

    13. C

    2. D

    5. A

    8. A

    11. B

    14. A

    3. B

    6. C

    9. D

    12. D

    15. B

    2. MULTIPLE CHOICE

    I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

    1. C

    11. D

    21. D

    31. B

    41. B

    2. B

    12. A

    22. B

    32. D

    42. A

    3. A

    13. C

    23. A

    33. A

    43. C

    4. D

    14. B

    24. C

    34. B

    44. D

    5. A

    15. C

    25. D

    35. D

    45. C

    6. C

    16. D

    26. A

    36. A

    46. B

    7. A

    17. B

    27. B

    37. C

    47. A

    8. B

    18. C

    28. D

    38. D

    48. C

    9. A

    19. B

    29. A

    39. B

    49. B

    10. D

    20. D

    30. A

    40. A

    50. A

    ………………..

    Tải file tài liệu để xem thêm Bài tập Tiếng Anh 7 Global Success Unit 7 Traffic

    Trả lời

    Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *